Jokaisessa uutislähetyksessä ja lehdessä on uusia tietoja Jokelassa tapahtuneesta tragediasta, mitäköhän ihmisten päässä liikkuu nyt ? Onko Suomi enää turvallinen paikka asua ja onko koulu turvallinen paikka käydä. Monen mielessä saattaa pyöriä vieläkin kysymys : Miksi ? Niin miksi Auvinen teki sen minkä teki, millä perusteella hän ampui juuri sinä päivänä ne ihmiset. Omassa "testamentissaan" Auvinen sanoi että haluaa viedä mahdollisimman monta mukanaan, eli että hän ei lähde yksin tästä maailmasta. "Kauheaa nähdä miten ampuja ampuu kaverin viereen enkä voi tehdä asialle mitään, juoksin vain pakoon" kertoo eräs koulun oppilaista ja kaverinsa menettäneistä, mutta miten Auvinen sen olisi voinut tajuta että miltä se tuntuu hänhän oli vain yksilö niinkuin itse sanoi ja rakasti vihantunnetta ja sitä että voi purkaa vihansa muihin ihmisiin. Mutta miksi tällä tavalla? Ehkäpä hän ajatteli että jos ampuu itsensä vain yksin kotonaan tästä ei tulisi näin suurta juttua, ja hän halusi että hänen matkastaan tulee unohtumaton niinkuin varmaan tuliki. Uskon että tästä asiasta puhutaan vielä monen vuoden päästä vielä.

Sitä ei voi tajuta että miten ihmiset sitten uhkailevat Pekka-Ericin perhettä, sillä eiväthän he olleet osasyyllisiä, vai olivatko? Johtuiko Auvisen käytös kenties perhekasvatuksesta, ja siitä millaiset hänen vanhempansa olivat. En kyllä usko että se olisi ollut hänen perheensä syytä, niinkuin itse sanoi että hänen perhettään ei saanut syyttää mistään, ja että kukaan ei tiennyt Auvisen suunitelmasta. En osaa vieläkään sulattaa asiaa että niin moni ihminen kuoli turhaan ja että ampuja oli koulun oppilas. Tai että mulle läheinen ihminen ammuttiin koulun lattialle, ja ampuja varmisti vielä että hän kuoli joten ampui useaan kertaan päähän.Tämä tapaus on vaikea asia kaikille, mutta toivottavasti ei tule enään uusia samanlaisia tapauksia, yksikin on jo liikaa ja toista samanlaista ei kestettäisi enää.

Sinä aamuna, nousivat ylös liput muistoksi viattomien. Silloin taivaskin itki suruaan, kylmin kyynelin kastellen maan. Sinä iltana syttyivät tuhannet kynttilät muistoksi viattomien. Sinä iltana Suomikin suri. LEVÄTKÄÄ RAUHASSA !